Anne Dirk van Assen 8e tijdens NK Feeder 2014

In categorie Hengelsport Nieuws by webmaster

Het  Nederlands Kampioenschap is gehouden op zaterdag 13 september aan het Prinses Margrietkanaal bij Kootstertille. Een deel van het parkoers is uitgezet op de steigers aan de zuidzijde van het kanaal en het andere deel aan de noordzijde tussen Rohel en Gerkesklooster. Er waren 109 personen uitgeloot, en die waren verdeeld over vijf vakken t.w. de vakken A 21 deelnemers en de vakken B t/ E 22 deelnemers.

In vernieuwde dorpshuis Tillehus te Kootstertille was de officiële opening om 08.00 uur. Hier werden de deelnemerskaarten met plaatsnummers uitgedeeld. Het was mooie nazomerdag, waarbij zon en wolken elkaar afwisselden.

De vangsten bestonden voornamelijk uit brasem, baars, voorn en kolblei gevangen. Ook werd er een snoek gevangen, die echter niet meetelt.

De heer Marten van der Veen, wethouder Sport van de gemeente Achtkarspelen reikte de prijzen uit.
Klaas Huisman van de Staphorster HSV (Oost-Nederland) werd met 14.042 gram de nieuwe Nederlands Kampioen Feeder. Op de 2e plaats eindigde Henk Mulder van HSV De Oanslach (Sportvisserij Fryslân) met 11.669 gram, en op de 3e plaats Edwin Timmer van HSV Noordhorn (Hengelsportfederatie Groningen Drenthe) met 11.281 gram.[SinglePic niet gevonden]

Anne Dirk van Assen, lid van HSV Ons Genoegen Makkum en van De Deinende Dobber, werd 8ste! (en 2e in het vak) Een prima prestatie.

Voor de complete uitslag ga naar: www.sportvisserijnederland.nl