Eerste roofviswedstrijd geslaagd evenement

In categorie Hengelsport Nieuws, Roofvis by webmaster

Sinds het bestuur van HSV Ons Genoegen Makkum e.o. in 2012 besloten heeft om voor alle leden van de vereniging passende activiteiten te willen organiseren, hebben er naast de bestaande witviscompetities en jeugdactiviteiten al 2 karperwedstrijden plaatsgevonden en jl. zaterdag is nu ook de eerste roofviswedstrijd gevist. Met een prachtige opkomst van 26 vissers en de weergoden op onze hand is het een geslaagd evenement geworden.

Van 09.00 tot 17.00 uur werd er gevist  in de binnenwateren van Workum. Ieder koppel mocht z’n eigen visstek bepalen en de hele dag vrijuit veranderen van stek. En al was de vis deze dag moeilijk te vangen, toch wist ieder koppel tenminste 1 snoek of baars op z’n registratiekaart te noteren.

Na de wedstrijd kregen alle deelnemers in De Witte Herberg in Workum enkele consumpties en een heerlijke kop snert aangeboden door de organiserende verenigingen van Makkum en Workum.

De eerste prijs ging naar het koppel Siem Vos en Huub Lanting met totaal maar liefst ruim 6 meter gevangen baars. De 2e prijs was heel knap voor de jongste deelnemers Ingmar Mulder en Jetze Jan Twijnstra met 4 snoeken en 1 baars. De derde prijs ging naar Sonny en Silvio Teunissen met 2 snoeken, samen 1.57 meter.