Goede vangsten tijdens “Dagje Trollen” in Makkum

In categorie Dagjes Trollen, Hengelsport Nieuws, Jeugd, Roofvis by webmaster

Op 19 oktober 2013 is weer het jaarlijkse “Dagje Trollen” in Makkum gehouden. Het evenement wordt georganiseerd door Hengelsport vereniging “Ons genoegen “ Makkum e.o. in samenwerking met Idzenga hengelsport en Zuidwaard botenverhuur.

De deelnemertjes op de foto met een tasje met inhoud.

De 15 deelnemers verdeeld over 8 boten begonnen om 10,00 uur aan een vistocht van vijf uur over de binnenwateren in en rond Makkum. Op deze dag is het de bedoeling dat er onder begeleiding van een ervaren visser met kunstaas op roofvis wordt gevist waarbij de deelnemers uitleg krijgen over het juiste gebruik van het materiaal en het onthaken van de vangsten.

Onder een lekker zonnetje afgewisseld met een klein buitje regen werden in totaal 25 snoeken en 1 baars gevangen. Twee van de snoeken waren meer dan 1 meter, één van 1,02 en één van 1,05 meter en een snoek was net geen meter. De vissen zijn na de gebruikelijke foto’s in gezonde staat weer vrij gelaten.

Met dank aan de vrijwilligers met hun bootjes, Zuidwaard voor het beschikbaar stellen van twee boten en Idzenga voor het benodigde materiaal kijken we al weer uit naar volgend jaar.