1e Karperkoppel Nachtwedstrijd Lelystad geslaagd

In categorie Hengelsport Nieuws, Karper by webmaster

Na de twee eerdere edities van de dag koppelwedstrijden in 2012 vond de karpercommissie dat het tijd werd voor een 24-uurs wedstrijd. De commissie bestaande uit Peter Miedema, Ids Idzenga en Silvio Teunissen hebben deze wedstrijd in het weekend van 13 en 14 juli 2013 van 17.00 uur tot 17.00 uur georganiseerd.

Het wedstrijdparcours moest maximaal 12 koppels kunnen huisvesten en daarom viel de keus op de Lage Vaart in Lelystad. Na het aanvragen van de wedstrijdvergunning bij Sportvisserij Midwest Nederland kon de inschrijving van koppels geopend worden op de site van HSV Makkum.

De commissie was ondertussen aan de gang gegaan met zoeken naar sponsoring voor de prijzen van deze wedstrijd. Er werd al snel een aantal goedgeefse sponsoren gevonden, die samen voor een fantastisch prijzenpakket hebben gezorgd.

Dus hierbij willen wij onze dank uit spreken naar de volgende sponsoren:

Op zaterdag 13 juli verzamelden de koppels zich om 14.15 uur op plein 1455 in Bolsward om daarna gezamenlijk te vertrekken naar het wedstrijdwater aan het Rodemijnsteenpad in Lelystad. De stekken waren vroeg in de middag al uitgezet door Sonny en Silvio. Na aankomst in Lelystad werd er snel geloot om daarna te vertrekken naar de waterkant. Om 17.00 uur begonnen de negen koppels vol goede moed aan deze “battle”.

De eerste vis werd gevangen op stek 2 door Ids Idzenga en Geurt van Doorn. Dit was echter niet een karper maar een brasem en daar waren we niet voor gekomen. De aanbeten van de karper bleef uit tot 01.45 uur. Op stek 1 werd door Peter Miedema en Klaas Breidenbach een mooie schubkarper  geland. Mede dankzij de medewerking van de mensen van stek 2 werd het gewicht bepaald op 24 pond. Dit gaf weer wat hoop voor de rest van de nacht. Wederom volgde een lange periode zonder aanbeten. Om 05.15 uur was het dan eindelijk weer raak en wel op stek 8: hier haakte Bert Altena en Teake Wielinga een schubkarper van 18 pond. Op een enkele brasem en baars na werd er voor de rest van de dag niets meer gevangen.

Om 17.00 uur was het tijd voor de prijsuitreiking. Dit was natuurlijk een eenvoudige opgave voor de commissie.

De eerste prijs was voor Peter Miedema en Klaas Breidenbach  op stek 1 en verdiende hier een luxe onthaakmat mee. Tweede prijs was er voor Bert Altena en Teake Wielinga en zij gingen er met een luxe visstoel vandoor.

De andere prijzen werden d.m.v. een verloting verdeeld.

Grootste vis met als prijs een Prologic t-shirt werd gewonnen door Peter Miedema en ook de wisselbeker voor het winnende koppel nam hij samen met Klaas mee naar huis.

De karpercommissie van HSV Makkum kijkt terug op een gezellige 24-uurs wedstrijd en dankt nogmaals alle mensen die een bijdrage aan dit evenement hebben geleverd.

De Foto’s: