Karperkoppelwedstrijd 2016: Zeer gezellig

In categorie Hengelsport Nieuws, Karper by webmaster

Eindelijk was het dan zover, een karperkoppelwedstrijd in Friesland voor onze leden. Er hadden zich 7 koppels opgegeven voor deze gezelligheidswedstrijd. Er werd om 14.00 verzameld in de winkel van Idzenga Hengelsport, en na een openingswoordje van Tjebbe, mede-organisator van deze wedstrijd, vertrokken we gezamenlijk naar het, nog onbekende water.

Aangekomen op de locatie werden eerst de stekken geloot, en kon iedereen eerst alles klaarzetten en opbouwen. Er mocht echter nog niet worden gevist, want eerst stond er een gezellige barbecue op het programma. Gelukkig was het fantastisch barbecue weer en er was voor iedere deelnemer (meer dan genoeg) vlees en heerlijk koud drinken aanwezig. Door samen te barbecueën ontstond er een gezellige sfeer, en kon iedereen elkaar even leren kennen. bbq

fishfinder Na de barbecue werd het dan toch echt tijd om met de wedstrijd te beginnen. Er werd gevist van zaterdag 18.30 t/m zondag 11.00. Er werd gezellig “ gebuurt” en de eerste uren bleef het kwa vangsten lang rustig bij alle deelnemers.

Wel was er veel vis aanwezig volgens de fishfinder, maar waarschijnlijk waren dit voornamelijk voorns en brasems.

Rond 22.30 klonk er een harde run! Het koppel Ben en Carmen zaten op eindstek 7 en vingen hun eerste schubkarper van 6.5kg. Nachts draaide de wind van ZW naar NW en bleef het bij alle deelnemers angstvallig stil. Wel kregen een aantal koppels regelmatig korte piepjes en soms iets langere piepjes, maar doorzetten deed het niet. Krabben? Kreeftjes? Geen idee, maar in ieder geval geen karper. ben-1e-schubkarper Ben met de 1e schubkarper van de wedstrijd.

Om 04.00 ving Carmen ook een schubkarper, deze was bijna 7kg. De rest had inmiddels nog geen vis gezien, alleen het Koppel Sonny en Marit vingen in de nacht 2 brasems. Alle gevangen vissen moesten genoteerd worden, ook het aantal brasems. carmen-zwaarste-vis Carmen met de 2e en zwaarste vis van de wedstrijd!

Inmiddels was het bijna 09:00 toen ik tegen mijn koppelmaat Tjebbe zei: 09:00 is vaak een goede tijd om vis te vangen. En dat gebeurde ook, alleen melde hij zich niet bij ons aan, maar bij het koppel Sonny en Marit. Het was een prachtige schubkarper van c.a. 4.5kg.
Vlak daarna haakte het koppel Theo Duker en Wim Banis een vis, maar losten deze vlak bij de kant, balen zeg! … helaas.
2e-prijs-winnaars Koppel Sonny en Marit met een prachtige schubkarper

Om 11.00 eindigde de wedstrijd en nadat iedereen alles weer netjes opgeruimd had, begon Tjebbe om iets voor 12 met de prijsuitreiking.

De eindstand:

1e prijs: Ben & Carmen: 2 schubkarpers: 13.4kg (stek 7) 40,- PP
2e prijs: Sonny en Marit: 1 schubkarper: 4.5kg (Stek 5) – 30,- PP
3e prijs: D.M.V verloting, gewonnen door: Tamas & Nikolett (Stek 6)

Zwaarste vis: Carmen: Schubkarper 6.92kg

De brasemkoning: Sonny
Troostprijs: Wim (stek 1)
Voor het lossen van een karper vlak voor de kant en voor het vangen van de kleinste vis van de dag, een kolbleitje.

De prijzen zijn beschikbaar gesteld door HSV Makkum & Idzenga Hengelsport

Opvallend was dat de vis zich die aanwezig was, zich met name ophield aan de rechterkant van het parcours. Wat ook opvallend was, is dat de 3 vrouwen die meededen, ook in de prijzen zaten! Het was een erg gezellige wedstrijd en zeker voor herhaling vatbaar.

We zien jullie graag terug op de volgende karperkoppel wedstrijd! Iedereen bedankt voor de aanwezigheid en de gezelligheid:

Bert Altena & Tjebbe Pieters
Karpercommissie (2016)
HSV Ons Genoegen Makkum

Fotogallerij: