25 Snoeken tijdens het dagje trollen in Makkum

In categorie Dagjes Trollen, Hengelsport Nieuws, Jeugd by webmaster

Op 25 oktober was het dan zover. Het dagje trollen voor de jeugd tussen de 9 en de 16 jaar. Bij het dagje trollen stellen diverse vrijwilligers en Zuidwaard Watersport/Bootverhuur hun boten beschikbaar om samen met de kinderen, al trollend te vissen op roofvis, zoals snoek, snoekbaars en baars.  Ze leren hoe ze moeten vissen op roofvis vanuit de boot en hoe de vis te onthaken. Natuurlijk is deze dag ook bedoeld om er gewoon even lekker met de boot erop uit te gaan en te genieten.

Met 8 boten was er ruimte voor 14 kinderen en de inschrijving was dan ook snel vol! Het was fantastisch weer, zeker in vergelijking met de voorgaande dagen.  Half 10 werd er verzameld in de winkel van Idzenga Hengelsport en Dierenspeciaal en werd er een kort woordje gedaan door de jeugdcommissie.

Om 9.45 uur vertrok iedereen naar de waterkant. Er werd gevist van 10.00 uur tot 15.00 uur in Makkum en omgeving. De vangsten vielen de eerste uren wat tegen door het mooie weer, maar later werd het bewolkt en werden de vangsten beter. Er werden helaas geen mega grote snoeken gevangen, maar met 25 snoeken en 3 baarzen in totaal, was het een mooie visdag te noemen.

Tijdens het vissen kwam schipper Jacob, met de vissertjes Damian en Ruben, een gans tegen met een gebroken vleugel en hebben deze vervolgens gered. Top gedaan jongens, zo hoort het!

Om 15.00 uur was het dagje trollen helaas alweer afgelopen en vertrokken alle vissertjes naar de hengelsportzaak voor een kleinigheidje als dank voor hun deelname, waaronder een informatief boek over ‘Snoeken doe je zo’.

Hierbij willen we alle vrijwilligers, Idzenga Hengelsport en Zuidwaard Makkum bedanken voor hun inzet. Ook alle kinderen bedankt voor jullie deelname. Het was weer een gezellige en leuke visdag!

Tot volgend jaar!